Vad är Svenska Riesenschnauzerklubben?tavling kokos

Vi är Svenska Brukshundklubbens rasklubb och är till för dig som har riesen eller är intresserad av vår ras.

Vår målsättning är att skapa gemenskap kring vårt intresse för riesen och att främja avel av sunda, mentalt och exteriört goda hundar samt att bevara och utveckla rasens bruksegenskaper.

Riesenschnauzern härstammar från herdehundarna i det medeltida Mellaneuropa. De användes som boskapsdrivare och väktare längs vägarna och runt städerna och dess handelsplatser. När järnvägen kom blev boskapshunden arbetslös, men räddades genom målmedveten avel, främst i Bayern och kring Würtenberg i södra Tyskland.

Från 1908 uppträder Riesenschnauzern som självständig ras och den utvecklades till en storväxt, strävhårig och robust hund med stor lämplighet som polis- och militärhund, dvs den oömma och arbetsglada brukshund vi lärt oss att tycka om.

År 1925 blev den officiellt godkänd som tjänstehund i Tyskland.

Medlemskap i SRSK

Som medlem i SRSK får du ta del av vår härliga gemenskap och samlade kunskap kring riesenschnauzern, hundägande samt information och hjälp med träning och tävling i bruks-, lydnad, utställning och drag. Tillsammans värnar vi för vår vår ras och dess utveckling samt för våra medlemmar genom att bland annat anordna träningsläger, möten, föreläsningar och andra aktiviteter samt samla och sprida information om vår ras, dess hälsa, utveckling och annat via vår hemsida: srsk.se.

Klicka här för att bli medlem >>

Här är en liten hjälptext om hur man blir medlem >>


Prislista

adekatosFrejaOrdinarie medlem (inkl. medlemskap i SBK, 400kr) 650kr
Ordinarie medlem (är redan medlem i SBK) 250kr
Familjemedlem 140kr
Utlandsmedlemskap 780 kr

Ungdomar (7-25 år) löser medlemskap hos Sveriges hundungdom, sk dubbelt medlemskap, och väljer SBK/SRSK 

 

Joomla templates by a4joomla