Riesen SM i Barmarksdrag 2016

SM barmark 2016

 

Riesen-SM i barmarksdrag genomförts i Hällefors.

10 glada deltagare gjorde upp i +3° och lätt regn.

 

Här kommer resultaten:

Damer cykel:

1. Andrea Collin, Edwin

2. Ylva Jonasson, Ådi

3. Annika Danielsson, Jäkel

4. Karin Ljudén, Singha 

5. Bodil Lundell, Egon

Herrar cykel:

1. Ulf Wiklund, Östen

2. Hans Gunnarsson, Snabba

3. Mikael Karlsson 

4. Håkan Ljudén, Aco

Herrar löpning:

1. Gustav Bivstedt,  Rex

Grattis allihop, och stort tack för att ni var med.

Stort tack till Renner Broderi för priserna.

Rapport från mästerskapet

6 Riesenekipage var anmälda till SM i barmarksdrag som gick av stapeln 8-9/10 på Bergeforsens skidstadion i Timrå. 3 i herrar cykel, 2 i damer cykel och 1 i herrar löpning.

FB IMG 1476206024289

Tyvärr så fick vi en oturlig skada på ett av damekipagen under morgonen första dagen och de kunde därför inte ta sig till start. I herrar cykel tävlade Anders Johansson med Egon, Hans Pettersson med Snoddas samt Hans Gunnarsson med Snabba.

Efter första dagen så såg det ut som två medaljer skulle falla till Riesenekipage då Anders ledde ganska klart före tvåan och Hans P låg på en tredje plats. När väl söndagens race var över stod det klart att Anders Johansson med Egon säkrade segern och blev korade Svenska Mästare 2016.

FB IMG 1476124051028Hans P med Snoddas marginal räckte inte riktigt till utan blev omåkta och tappade tredjeplatsen. Hans G med Snabba slutade på en femte plats. I damernas cykelklass återstod Andrea Collin med Edwin då Bodil Lundell med Egon föll bort pga skada.

Andrea och Edwin körde starkt och gick in på en fjärdeplats på dagen, 25 sek efter tredjeplatsen. Under söndagen fortsatte de sin starka åkning, körde 50 sek snabbare, men det räckte ändå inte riktigt till utan de slutade på fjärde plats.

I linlöpning herrar hade vi Gustav Bivstedt med Rex. Gustav ställde upp i linlöpningens A-grupp, en grupp där oftast bara fågelhundar och blandraser springer, och oftast väldigt snabba. Men både Gustav och Rex har bra spring i benen när man slog sig in på en fjärdeplats efter första dagen, endast 4 sek bakom trean. Detta i en mycket tät klass där det endast skillde 25 sek mellan de 6 första efter första dagen. Detta trots att Gustav startade först vilket alltid är en nackdel.

Det skulle visa sig vara ett lyckat koncept att istället starta i jaktläge som man fick göra dag två. Gustav plockade in på trean, sprang 8 sek snabbare än honom och tog därför tredjeplatsen!

Stort grattis till våra medaljörer och även till övriga med fina placeringar.