Utställning 20130526

Svenska Riesenschnauzerklubben -  Officiell utställning

Genomförd Söndagen den 26 maj 2013 på Tånga Hed

se fler bilder i vårt galleri >>

 

Så här blev resultatet i Vårgårda...

Rasspecial i Vårgårda med Riesen i Väst/RIV som arrangör söndagen den 26 maj, sedvanligt på Tånga Hed. En härlig dag med strålande solsken, trevliga och kunniga funktionärer, glada och trevliga 2- respektive 4-benta deltagare.

Dömde de 25 anmälda hundarna gjorde Torbjörn Skaar, denna gång deltog enbart svarta representanter för vår ras. Torbjörn fick glädjen att dela ut både hanhunds certifikat och tik certifikat, samt även att medverka till ett bruksprovschampionat. Därtill även medverka till att två hundar blev korade i och med godkännande i den exteriörbeskrivning som gjordes efter att rasbedömningen var klar.

BIR: Dusko´s Bloody Amusing. Uppf/äg Helen Jerling.
BIM: Dusko´s Dusk To Dawn. Uppf/äg Helen Jerling.

 

Bästa hanhundsklass:

1.Dusko´s Dusk To Dawn (1 CHKK)
2.Dusko´s Dark Angel (1 ÖKK). Uppf Helen Jerling. Äg Maraie Arliden Öhrman
3.Limerocks´s Giant-Atlas (2 CHKK). Uppf/äg Ann/ Per Erlandsson
4.Mariesen´s Blixt (2 ÖKK). Uppf Marie/Anders Ekholm.
Äg Ulla Thorstensson/Charlotte Orre.


Oplacerad med CERT, Sagafossen´s Brask (1 B/J KK). Uppf Katrin Espedalen, Norge.
Äg Arnt Reiten/Tina Ulverud, Norge.


Bästa tikklass:

1.Dusko´s Bloody Amusing (1 ÖKK)
2.Mariesen´s Baronessa, CERT (1 B/J KK). Uppf/Äg Marie/Anders Ekholm
3.Limerock´s Cold As Champagne (2 ÖKK). Uppf/Äg Ann Erlandsson
4.Bikini Hajko-Nerita (1 JUNKK). Uppf Hajko Agnieszka, Polen. Äg Ann Lönnberg.

 

pekka sPekka Steenari visade sin Åkerblommans Åska i bruksklass, med omdömet Very Good i kvalitetsbedömningen och placering 2 i konkurrensen (2 B/J KK). Som exteriörmerit för bruksprovschampionatet krävs lägst omdömet Good i kvalitetsbedömningen. Så Åskas Very Good räcker till mer än väl. Pekka skulle jobba och åkte direkt efter B/J klassen var klar, men han fick vända och komma tillbaka för att tillsammans med Åska bli uppmärksammade med gratulation och present i ringen.

Detta år var det inga valpar anmälda. I de officiella klasserna var det en jämn spridning över båda könen, med hundar anmälda i samtliga klasser förutom i Veteranklass. Av de hundar som i kvalitetsbedömningen erhöll Excellent delade Torbjörn även ut totalt 11 CK (Certifikatkvalitet). CK är en förutsättning för att hunden ska kunna tävla vidare i Bästa hanhundsklass resp Bästa tikklass, där sedan certifikat delas ut till bäst placerade hanhund resp tik som är berättigad att tävla om certifikat.

I konkurrensen placeras fyra hundar och övriga i klassen omnämns oplacerade. Är inte någon av de fyra placerade hundarna berättigade att tävla om certifikatet går detta till den av de i klassen oplacerade hundarna som är berättigad. Vilket var vad som denna gång skedde i Bästa hanhundsklass.

Det var mycket trevligt att så många av våra uppfödare var representerade med hundar anmälda. Detta innebar i och för sig att där inte var någon uppfödar- eller avelsklass. För detta krävs fyra hundar från samma uppfödare resp hanhund med fyra avkommor undan minst två tikar eller tik med fyra avkommor. Hundarna ska även vid utställningen ha tilldelats lägst Very Good i kvalitetsbedömningen.

Att det finns en ”kommande generation” var tydligt - flertalet av hundarna i juniorklass respektive unghundsklass inom båda könen erhöll kvalitetsomdömet Excellent, där sedan klassvinnaren i unghundsklass hanar även fick CK – Höga Skog Touch Of Purple Rain, uppf Linda/Roland Wallgren, äg Titti Ölmstjerna. CK delades även ut till klassvinnaren i tikar juniorklass - Bikini Hajko-Nerita, uppf/äg se ovan. Detsamma till klassvinnaren i tikar unghundsklass – Riezors Ice, uppf Annica Löfqvist, äg Helen Jerling.

Under Torbjörns och min bilresa tillbaka till Stockholm pratade vi om dagen och intrycket av de deltagande hundarna. Vi var båda så nöjda med dagen; Torbjörn inifrån ringen och jag utifrån som åskådare. Fortsätt så här – vi har härliga funktionellt byggda, trevliga hundar!

Läs även den domarrapport som Torbjörn har skrivit här (pdf) >>

Författare: Brith Andersson


PS 1.
Kommande rasspecial är i Kopparbo lördag den 13 juli – då ses vi där! 

PS 2. Ni som vill se den totala resultatlistan kan hitta denna via www.skk.se, Hunddata.

 

 

Lite bilder från utställningen

se fler bilder i vårt galleri >>

FOTO Bertil Roden

 

Se alla resultat

Hämtat från skk.se, Hunddata (utskrivet som pdf) 20130611

Se resultaten här >>