Utställning SSLO 20130915

Utställning SSLO 2013-09-15

Domare: CHARLOTTE ORRE

 

Läs Brith Anderssons sammanfattning

 

Charlotte Orres domarrapport

läs dommarrapporten (pdf) >>

 

Och så här blev resultatet på SSLOs utställning…

SRSKs sista rasspecial för 2013 är nu genomförd med Stor Stockholms lokal-område/ SSLO som arrangör. På söndagen den 15 september, sensommarens absoluta sista strålande dag, träffades riesenägare på Botkyrka Brukshundklubb i Grödinge (söder om Stockholm).

Parallellt med rasspecialen arrangerade SSLO även inofficiell valputställning för alla raser samt officiellt lydnadsprov. SSLO hade tänkt på allt och ordnade även en uppskattad ringträning för de som ville öva innan respektive utställningbedömning började. En fin dag hade vi som var där, med tilltalande rasrepresentanter, trevliga och kunniga funktionärer, glada och engagerade hundägare. Ingen deltagare gick tomhänt från utställningsringen då SSLO hade plockat ihop varsin ”goodie bag” till alla riesen.

 

Dömde de 15 anmälda hundarna gjorde Charlotte Orre. Nu tillbaka som exteriördomare till det lokalområde som Charlotte själv var med att starta upp. 

 

Bedömningen började med två svarta tikvalpar. Som det ska vara – glada och busiga! Carlshills´s Fixa tävlade i klass 4-6 mån. Uppf Stellan/Agneta Guhrén, ägare Eva-Lena Nilsson.  Fixa fick HP och blev sedan även BIR Valp. I klassen 6-9 mån deltog Koxpomonas Earn My Love, uppf/äg Gunilla Kornberg. Denna dag räckte det inte till ett HP och kunde då inte konkurrera med Fixa om Bästa tik valp och BIR Valp.

 

Efter valparna började den officiella delen med peppar & salt. Två hundar var anmälda varav en inte kom till start. Bedömdes gjorde en hane i juniorklass, Mottleds Dizzel Dazzel, en glad pojke som precis passerat sin 1-års dag. Excellent blev domarens kvalitetsbedömning. Många positiva ord i den öppna kritiken, där det även förklarades varför det idag inte också delades ut ett CK till denna lovande unga hund som fortfarande har lite kvar att utvecklas i. Det blev då inget BIR för p & s, och senare då inte heller någon tävlan om Best in Show (BIS) med BIR vinnare från båda färgerna.

 

Resultatet för de vuxna svarta blev:

BIR (samt BIS): Dusko´s Dusk To Dawn. Uppf/äg Helen Jerling.

BIM: Dusko´s Bloody Amusing. Uppf/äg Helen Jerling.

 

Bästa hanhundsklass:

1. Dusko´s Dusk To Dawn (1 CHKK)

2. AngelRiesen´s Bright Brat (2 CHKK). Uppf/äg Anita/Åke Angelryd

3. Dusko´s Dark Angel (3 CHKK).  Uppf Helen Jerling. Äg Marie Arliden Öhrman

4. Riezors Baron (1 UKK). Uppf Annica Löfqvist. Äg Bo Andersson

 

Bästa tikklass:

1. Dusko´s Bloody Amusing (1 CHKK)

AngelRiesen´s Bright Brat var anmäld I bruksklass men flyttade till championklass. I mellantiden efter vår anmälningstids utgång har Bright Brat fått sitt tredje certifikat på utställningen i Högbo den 7 september. Då de bruksmeriter som krävs var klara sedan tidigare var Svenskt utställningschampionat klart då han kom till Botkyrka!

 

Totalt var fem tikar anmälda förutom championtiken Dusko´s Bloody Amusing. Tre deltog i unghundsklass där två erhöll Excellent i kvalitetspris men något CK delades inte ut denna dag.  Övriga deltagande tikar fick kvalitetspriset Very good. Championtiken fick kvalitetspriset Excellent och senare även CK. Då hon var ensam om att ha fått CK var hon också ensam i tävlandet om Bästa tik.

 

En grupp i uppfödarklass fanns också. För att delta i uppfödarklass ska de fyra hundarna i gruppen vara bedömda vid utställningen och ha tilldelats lägst Very good i kvalitetspris. Helen Jerling, Dusko´s kennel, hade fyra hundar av sin uppfödning anmälda, och som hade fått Excellent såväl som Very good i kvalitetspris. En mycket jämn grupp som Charlotte även tilldelade ett HP.

 

Efter att rasbedömningen var avslutad stod exteriörbeskrivning på tur. Fem hundar var anmälda att få den exteriörbeskrivning utförd som är en av de två olika delarna i Korning.

Samtliga av de fem hundarna blev godkända.

 

Tack till SSLO och alla deltagare för en mycket trevlig dag. Även tack till övriga som på olika sätt medverkade till denna trevliga dag.

 

Charlotte kommer att skriva en domarrapport som också kommer att finnas på SRSKs webbplats. Ni som vill se den totala resultatlistan kommer om en tid kunna hitta denna via www.skk.se, Hunddata.

 

Nu fortsätter vi och fokuserar på SRSKs kommande utställningar. Planera nu in pälsvården på era hundar så att det stämmer för er att delta vid de tre rasspecialer vi har 2014;

 

RIV/Vårgårda – lördag 31 maj

Kopparbo – söndag 13 juli

SSLO/Botkyrka – söndag 21 september

Brith Andersson

 

Bilder från utställningen

 

 BIR Valp. Carlshills Fixa

BIR Valp
Carlshill´s Fixa

 Mottleds Dizzel Dazzel

P & S
Mottleds Dizzel Dazzel

Unghundsklass hanar Riezors Baron

Unghundsklass hanar
Riezors Baron

Oppen klass hanar

Öppen klass hanar
Bruksgården´s Quirre

W Championklass hanar

Championklass hanar

AngelRiesens BrightBrat

AngelRiesen´s Bright Brat


oppen klass tikar Mariesenss Bira och Duskos Dream Is A Twilight Saga

Öppen klass tikar
Mariesens´s Bira & 
Dusko´s Dream Is A Twilight Saga

W unghundsklass tikar

Unghundsklass Tikar 

BIR NO UCH Duskos Dusk To Dawn

BIR NO UCH 
Duskos Dusk To Dawn

BIM NO UCH Duskos Bloody Amusing

BIM NO UCH
Duskos Bloody Amusing

Uppfödargrupp med HP Duskos kennel

Uppfödargrupp
HP_Duskos kennel

Konkurrens

Konkurrens i rörelse om BIR